SIGNALSOFT

Signalsoft - Mathilde központ

A Signalsoft egyik legrégebbi fejlesztése a Mathilde PSB (1996). A nemrégiben újra kiadott központban a Oberhausen városban található tehervonat "elosztó" forgalomirányítását próbálhatjuk ki a Signalsoft Sp Dr S 60 panel jelenlegi változatában. Az általunk irányított vágányok hossza 264 km, 19 vonal kapcsolódik a területhez és közel 800 vonat/nap közeledik. A Mathilde központban a Rurh vidékének tehervonat forgalmát kell irányítanunk a nap 24 órájában. A szimulációban csak keresztirányú közlekedés folyik, a központi "vonatelosztáson" kívül három PSB forgalmát is nekünk kell távvezérléssel irányítani.

joomplu:736

Eredetileg a területen négy forgalmi szolgálattevő dolgozik, kettő a vágányútkezelést, egy rendelkező és egy a telefon és hangosbemondó kezelő. A vonatok érkezéséről a telefonon kívül a ZNP-801 rendszeren és FAX-on kell kommunikálni a szomszédos állomásokkal. A forgalomirányítást tovább színesíti a keskeny nyomtávú közlekedés, az éjszakai és nappali fényerő és hangerő kapcsoló, a helytelenbe való közlekedés és az irányváltás.

Nagy segítségünkre lehet a Automatikus Útvonal Beállítás ARS (Zuglenkung), ami a vonatszám alapján az előre beállított vágányra irányítja a vonatot, természetesen ha az szabad. Ezenkívül érdemes megtanulni a numerikus vonatirányítót (Nummernstellpult) a vonat- és a vágánysűrűség végett.

A Mathilde központot igazi fanatikusoknak ajánlom. A hibátlan kezeléshez több órányi felkészülésre és gyakorlásra lesz szükség, meg kell tanulni többek között a területek neveit, a csomópontokat joomplu:740, a be és kijáratotokat valamint a vágányok hosszát!

A központ ára 59.95€ (kb. 18.000 Ft). Megvásárolható a Signalsoft Shop-ban. A tehervonat szerelmeseinek kötelező darab, viszont a vásárlás előtt érdemes letölteni a Demó változatot, de ne rettenjünk meg elsőre, ez is megtanulható és ha szerzünk egy barátot hozzá, hálózatban izgalmas forgalomirányítást élhetünk át.

Képek a galériában.

joomplu:737

Tamogatóink:


 

Partnerek: