SIAM Railway Simulations

A SIAM Ltd. 1986-tól fejleszti a vasúti forgalomirányító szimulátorait. Kezdetben Dos alapú programokat készítettek, manapság viszont Windows kompatibilis változatokat adnak ki, illetve a Dos változatok működése érdekében frissítéseket készítenek.

A program készítői az XX. század korszak vágányhálózatát és forgalmát dolgozták fel, a 1900-évektől az 1990-es időszak közötti szimulációkat adtak ki, van olyan állomás, amelyhez különböző korszaknak megfelelő vágányhálózatot is piacra dobtak.

A forgalomirányító programok, nem csak a menetrendi vonatok közlekedését engedik meg, hanem a tárolók és fűtőházi forgalmat és az iparvágányi vonatokét is.

A programról nagyon kevés információt és képmentést adnak ki a hivatalos weboldalon. Szinte az össze program fizetős, és demó változatot nem készítettek.

Galéria: http://www.simsig.hu

 

Fejlesztő: Brian Hornsey

Program: Angol

Nyelv: Angol

Licenc: Fizetős

Weboldal: www.siam.co.uk

Op. rendszer:Dos, XP

 


 

Cambrian Railways 1953 szimuláció a SIAM-tól

Covering the whole working day, this is set in the summer of 1953. Your control area covers the ex-Cambrian Railways main line from Oswestry to Aberystwyth, with the quarry complex at Porth yWaen near Oswestry and junctions for several branches and the secondary lines to Shrewsbury, Brecon and the coast line to Pwllheli – no less than fifteen screens in all. You can choose between increasing difficulty levels, also a choice of Sunday, weekday or Saturday schedules. There is a fair bit of local goods traffic, serving local yards, and some daily through passenger and freight traffic, which can present some pathing challenges on a line that is mostly single track. Heavier trains may require assistance from a pilot or banker over the summit at Talerddig, and may need to take water at Welshpool, Moat Lane Junction or Machynlleth. Keeping the traffic moving is not easy on ordinary days, but becomes close to impossible on a Summer Saturday with holiday extras, especially if at harder levels you find yourself dealing with the weekend at the start or end of the Birmingham holiday fortnight.

Bővebben: Cambrian Railways 1953 szimuláció a SIAM-tól

Exeter csúszás

Rengeteg fajta forgalomirányító program létezik, ennek ellenére lassan csordogálnak a hírek róluk. Most például a SIAM honlapjára került fel az a hír, miszerint csúsznak a legújabb pályájuk, az Exeter 1955 névre hallgató terület elkészítésével. Bár eredetileg karácsonykor szerették volna megjelentetni, most úgy tűnik örülhetünk ha februárban befejezik rajta a munkálatokat. Indokként családi okokat hoztak fel, mindenesetre a kutatást már befejezték, a programozás folyamatban van, és még akkor nem beszéltünk a rengeteg időt felemésztő tesztelésről. Az angol vasutak szerelmeseinek így nincs jobb dolguk mint türelmesen várakozni tovább.

Bővebben: Exeter csúszás

Tamogatóink:


 

Partnerek: