SIGNALSOFT

Signalsoft - Essen Hbf.

Nemrég kiadott Essen Central Station (EE) Essen főpályaudvar szimulációt bárki megvásárolhatja a Signalsoft shop-ban 69.95€-ért (kb. 21.000Ft). Az ár elsőre riasztónak tűnik, de nézzük meg mit kapunk a pénzünkért.

 

Az Essen Hbf.-t 1974-ben üzemelték be Sp Dr S 60-as biztosítóberendezéssel, az általunk irányított vonal hossza 191 km! Naponta 1500 vonat közlekedik ezen a szakaszon, a kezelőpanel 6440 db dominóból (csempéből) áll, amiben 1192 db nyomógomb lett beszerelve! A teljes panel 1600x1200-as felbontás mellett 3db monitort fedne be akkora a kezelőfelület. A valóságban 2 diszpécser és 2 segítő kezeli a 14 állomás forgalmat, naponta 150.000 utas közlekedik ezeken az állomásokon.

joomplu:720 Essen Hbf. Galéria

A kezelő felületen két színnel lett megkülönböztetve a távolsági vonatok (sötétszürke) és az S-Bahn (világosszürke) vágányok, egyedül Essen-Kray Nord felé járnak vegyes vonatok. A területen található még sárga színnel jelölt terület is, ahol saját forgalmi szolgálattevő dolgozik, de lehetőség van ezeken a területeken is "belenyúlni" az ottani kolléga munkájába. A fővonal (Fernbahn) a vonatok 2300 Mülheim-Styrum - Essen és a 2160 Essen - Bochum viszonylatokban közlekednek. Az S-bahn 6 különböző viszonylat található.

joomplu:719

A bizberben Automatikus Útvonal Beállítás ARS (Zuglenkung) is működik, a felső menüben megtalálható az ARS "Manage -> ARS" ami jelzi, hogy az adott vonatszámú szerelvénynek éppen milyen ARS státuszban van. Színekkel különböztetik meg egymástól az ARS működéseket:

 joomplu:721 joomplu:722

A központban segítségünkre lesz még továbbá a ZNP801 kommunikációs panel, amivel nemcsak érkező- és küldendő vonatokat tudunk engedélyezni, hanem a vonatszámot is ezzel kell felvinni a panelra, figyelem az ARS vonatszám alapján állít útvonalat, és ez a legsűrűbb vonatforgalom mellett nagy segítség lehet!

 joomplu:735

Az Essen Hbf. szimulációról többet megtudhatunk a Signalsoft Wiki oldalán.

Aki kedvet kapott a Signalsoft egyik legnagyobb központjának a kipróbálására az töltse le az Essen Hbf. Demóját innen: shop3.signalsoft.nl

Végezetül annyit, hogy az Essen Hbf. méretét és napi vonatszámát figyelembe véve megéri a pénzét, természetesen senki ne gondolja, hogy megvásárlás és feltelepítést követően azonnal "örömöt" fog okozni, az ilyen típusú szimulációkhoz komoly felkészülés és gyakorlás szükséges, ismernünk kell a területet, a vágányhálózatot, a be és kijárati pontokat, a rövidítéseket, a vonatszámokat, a vonat fajtákat és nem utolsó sorban a Sp Dr S 60-as biztosítóberendezést és ahhoz kapcsolódó egyéb rendszereket. A központ kiválóan alkalmas a hálózati játékra, mert a teljes területet, akár négy részre is felosztható.

Kezdő játékosoknak nem ajánlom, kezdetben érdemes egy Sechtem (17 €), vagy egy Roisdorf (15 €) állomással kezdeni.

joomplu:723

Tamogatóink:


 

Partnerek: