Hálózatban

Hálózati jelentés 2009.09.27.

A vasárnapra (27-re) tervezett hálózati játékra nyolcan jelentkeztek. Sajnos a 09:00-ás kezdésre kiderült, hogy az notebookomhoz használt mobil-net nem alkalmas arra, hogy interneten keresztül kapcsolódjanak a géphez. Az msn-en keresztül Dér Sándorral, Fszt.úr és IPG-vel közösen próbáltunk életet lehelni valamelyik számítógépbe, de sajnos sem a sajátomhoz sem pedig más géphez nem lehetett csatlakozni. Ekkor írtam, hogy elmarad a hálózati nap. Dér Sándor ajánlotta a Hamachi nevű programocskát. Egy gyors telepítést követően hamar létrehoztuk a kapcsolatot.

A Trentet indítottuk el, IPG vállalta az alsó szekciót Trentig, Dér Sándor (sanya) Trentet, én és Barcsi Peti (közben ellátogatott hozzám) a felső részt vállaltuk. 00:00-tól kezdtük a szimulációt. A hajnali órákban kevés vonat érkezett, ez az időszak jó volt arra, hogy chat formájában bemutassuk IPG-vel közösen a Trent irányítását. A reggeli órákban kezdődött a sűrűbb személyforgalom. Mi Fszt.úrral felváltva kezeltük főleg Nottigham állomást, ahová érkezett a legtöbb vonat, előfordult, hogy csak többszöri tolatással tudtuk a megfelelő vágányra beengedni egy-két vonatot. 18:00 körül csatlakozott a hálózati játékhoz Hegedűs Ákos (HEAK) aki teljesen kezdő létére elkezelte Kirkby Summit munkaállomást.

 

Este hétkor fejeztük be a hálózati szimulációt. Sajnálom, hogy a rendes IP-címes kapcsolat nem jött létre, legközelebb az otthoni gépemről készítek szervert, mert arról minden működik. A Hamachi programot pedig ajánlom mindenkinek. Azért is, mert ha bejelentkezünk a (hamachi alatt) "Simsig" hálózatba, akkor ott lehetne megnézni ki akar hálózati játékot a Simsiggel, ezenkívül a routert megkerülve így a legegyszerűbb a hálózat létrehozása. Persze a kapcsolattartásra MSN is jó (ID:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Sajnos nekem sem megy minden héten, hogy egész-napos hálózati kapcsolatot hozzak létre, ezért a Simsig.hu/forum oldalon a Hálózati kapcsolódások topikban lehet jelentkezni, hogy ki mikor és meddig ér rá. Ezenkívül figyeljétek az msn-t is mert az is lehet, hogy ráérek egy két órát hálózatban játszani. 


Tamogatóink:


 

Partnerek: