Segédlet

I. SimSig telepítése


1. A SimSig működéséhez szükség van egy alapprogramra, a simsigsystem_v2_103.exe letöltése után indítsuk el. A telepítést automatikusan elvégzi, (alap esetben a C:\Program Files\SimSig) könyvtárba és a Windows könyvtárba másolja a rendszerfájlokat. (kép)

2. Ezek után töltsünk le egy irányító központot. A legújabb központok exe telepítő fájlról indulnak (trent_v2_132_3_8121.exe), ezzel csak annyi dolgunk van, hogy elindítjuk és a program automatikusan elvégzi a telepítést (kép). A régebbi központok (pl: Swindon) *.zip fájlba tömörítették a telepítő fájlokat (swindon2_6_3.zip), itt a setup.exe-t kell elindítani (kép). Léteznek olyan béta központok, mint pl. a Peterborough (2007-es) ami egy *.zip fájlba tömörítették az összes működéshez szükséges fájlt (Betas_July_2007.zip). Ennek tartalmát a SimSig könyvtárába kell kicsomagolni. (telepítést nem igényel)
A telepítős központok a startmenübe létrehoznak egy indítófájlt, a béta verziós központok indítását a SimSig könyvtárból kell elvégezni, parancsikont érdemes kihelyezni az asztalra a könnyebb indítás érdekében.

3. A hangokat a főkönyvtárba másoljuk pl. egy Sound könyvtárba. (Cikk: SimSig hangok)

Az alapprogram telepítője a SimSig-hez használatos fontokat is feltelepíti a Windows fontjai közé. Ehhez bármikor hozzáférhetünk, a Win Karaktertála segítségével, és egy rajzoló, vagy szövegszerkesztő programba be is illeszthetjük (kép).(Cikk: Feliratok, színek, üzenetek)

Bizonyos központoknál (pl. Sheffield) előfordul, hogy a nem feltelepített (régebben telepített, és bemásolt) változatnál a játék-visszatöltésnél nem működik megfelelően a szimuláció. A Vista operációs rendszernél még lehetnek problémák a SimSig karakterek megjelenítésével. Linux alatt pedig a Wine keretprogram alatt működik a SimSig. (Cikk: SimSig a Linux-on)

  

SimSig könyvtárai:

A feltelepítés után keressük meg a C:\Program Files\SimSig könyvtárat. Itt találhatjuk az irányító központok *.exe fájlokat, valamint az azonos nevű könyvtárukat (kép). A könyvtárakban találhatók a menetrend fájlok (WTT, WTR), a játék mentések fájljai (SSG), ezenkívül a betöltésnél megjelenő képeket (Splash1.jpg) (kép). A főkönyvtárban található még a SimSig.chm help, amit a játék közben az F1-es billentyűvel hozhatunk elő (kép).

A telepítés után indítsuk el a számunkra kedves irányító központot. A SimSig eredetileg fizetős programként indult, de később ingyenessé tették. Ennek köszönhetően az első hat központ indításnál kér egy kódot, amit csak egyszer kell beírni (kép). Ezeket a kódokat nyilvánosságra hozták a programozók, a SimSig hivatalos oldalán.

Ha kérdésed van, regisztrálj és írj a SimSig.hu-Fórumra.
Murai László (Snail Sims)


Tamogatóink:


 

Partnerek: