Segédlet

IV. Vonalismeret és a forgalomirányítás első lépései

Vonalismeret: A Croydon vonalhálózata viszonylag egyszerű. Egy X forgalmi csomópont, a legfeltűnőbb a rengeteg felüljáró-aluljáró és átvezetővágányok. Emiatt sokan megijednek tőle.

VW1-es képernyő:

Bal felső részen található négyvágányos fővonal, ami a Sydenham állomáson keresztül a London Bridge pályaudvart köti össze a Norwood JunctionCrystal Palace elágazás.
állomással (csomópont). Anerley és Norwood Junction között találhat.
 
Norwood Junction: hatvágányos állomás. Sydenham és Crystal Palace felé az I, II és III; Croydon felé pedig a IV, V, és VI vágányokról meneszthetünk. West Croydon felé az V. és VI. vágányra érkező vonatok tudnak csak közlekedni a "to West Croydon" elnevezésű vágányon.

A Norwood Jn. állomás alatt található a Selhurst Depot aminek a 2-es képernyőn is van három bejárata. A "Depot" jelen esetben egy kiterjedt üzemi terület: egy vontatási főnökséget, vagon- és mozdonytároló vágányokat, valamint javító csarnokokat is magába foglal. A legtöbb „szolgálati” (pl. 5O88) vonat innen érkezik és ide távozik.

Bal alsó Streatham becsatlakozás, ami a Victoria főpályaudvart köti össze Selhurst állomással.

Selhurst: az állomás a 2-es képernyőn is folytatódik. Az I. és II. vágányra minden irányból tudunk fogadni vonatokat, a III. IV. vágányok egyirányúak mert nincsenek váltóval összekapcsolva.

Vágányok:

-SL Slow Line (lassú vonal): Norwood I. VI. vágánya és folyatása, Selhurst I. II. vágánya és folyatása, itt közlekednek a legtöbbször a személyvonatok és a szolgálati vonatok.
-FL Fast Line (gyors vonal): Norwood III. IV. vágánya és folyatása, Selhurst III. IV. vágánya és folyatása, itt a gyorsvonatok és gyorsított személyvonatok közlekednek.

 


A SimSig hivatalos letöltések megtalálhatók a simsig.co.uk, Simsig angol fórum, SimSig Wiki, oldalakon.

A CROYDON vonal bemutatása műholdas képekkel: megnyit 

A leírást Snail Sims készítette.

www.simsig.hu, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

Tamogatóink:


 

Partnerek: