Segédlet

Forgalomirányítás I.


A vonatmozgások gyakorlása után térjünk át a rendes forgalomlebonyolításra. A rendes az azt jelenti, hogy a menetrendben található idők alapján, normál időjárási körülmények és a hibák lehetősége nélkül irányítjuk a forgalmat.

  1. Töltsük le az Exeter V2.201-es változatát.

  2. Telepítsük és indítsuk el.

  3. A New Game – Beginner – Exeter Summer 2006 – Ok.

  4. A betöltés után nyomjuk meg a P gombot (pause).

  5. Töltsük le az Exeter központ vonaltérképét: Letöltés.

  6. Nyissuk meg a exeter_kozpont_map.png fájlt.

Most menjünk vissza a játékhoz és a térkép segítségével nézzük át a nagyobb állomásokat és a vonalakat. Az Exeter központ teljes leírását megnézhetitek itt (simsig.hu)


Térkép:

A központ térképén jól látható a fővonal, amely Bristolt köti össze a Plymouth várossal, valamint Westburyből becsatlakozik egy fővonal Tauton előtt. Exeter városban csatlakozik a fővonalhoz egy egyvágányos „mellékvonal” Honiton felől. Az 1900-as években ezt a vonalat használták a Londonból érkező gőzösök.

A mindennapos közlekedésre használt vonalakat világoskék színnel jelöltem, a sötétkékkel jelölt vasútvonalak vagy nosztalgia forgalmat, vagy teherforgalmat bonyolítanak le.

Érdemes megfigyelni még a Barnstaple és Exmouth végállomású egyvágányos mellékvonalakat. Mindkét esetben a végállomáson csak egy vágány található, itt csak egy vonat tartózkodhat (motorvonat).


A teljes leírást letölthető: itt (pdf)
Murai László (Snail Sims)

Tamogatóink:


 

Partnerek: