Rendezvények

VI. Magyar SimSig találkozó

A 2010.09.18.-i találkozó szombatján hagyományosan esett az eső. 

Ennek ellenére összesen hatan vettünk részt a maratoni forgalomirányításban. Reggel korán összeszereltük a gépeket és kiosztottuk a központok irányítását. A King's Cross-hoz csatlakoztattuk a Cambridge és a Peterborough központokat. A szimulációt 06:00-kor indítottuk el, és egy alkalmat kivéve egyszer sem állítottuk meg. (08:00 helyi idő szerint)

A találkozóról készült képeket megnézhetitek a Galériában.  


A központok irányítása a következő képen alakult:

King's Cross (idő irányítása):
  • Rendelkező: D. Sanya
  • Kezelők: IPG, IST
Cambridge:
  • Rendelkező: Snail Sims
  • Kezelő: HEAK
Peterborough:
  • Rendelkező: FSZT Úr
  • Kezelő: "ARS"
   
http://www.simsig.hu//images/rsgallery/display/6_talalkozo_06.jpg.jpg

A szimuláció elején megbeszéltük a szabályokat, köztük azt is, hogy a hiba előfordulást a kezelők számához igazítjuk.

A reggel 6-os kezdés miatt nem unatkoztunk. Főleg addig nem, amíg a reggeli vonatok ki nem álltak a tárolóvágányokról. Az is előfordult persze, hogy bizonyos területen egymásután, vagy akár egyszerre lépett fel pályahiba. A legtöbb pályahibát, vagy hamis foglaltságot minden gond nélkül megoldottuk. A hibák tekintetében volt egy érdekes helyzet: KingX nem tudott vonatot küldeni Peterborough-nak, ezért elküldték Cambridge felé. Sajnos a távolság, és a vonatforgalom miatt, két órás kitérőt jelentett ez a gyorsvonatoknak. A hálózati kapcsolat nagyon stabil volt, és nem lassult le a játék, mint az Internetes hálózati játéknál.


Először jött el SimSig-es találkozóra IST, aki abban bízott, hogy az általa ismert Royston-t irányíthatja. Ennek ellenére a KingX egyik legforgalmasabb részét kapta (önként). Kezdetben tiltakozott, de mivel a játékot nem állítottuk meg, ezért a folyamatos telefoncsengetés hatására, és persze a mi segítségünkre belejött. (Külön köszönjük a találkozóról írt beszámolót a VonatMagazin-ban)


Az év utolsó SimSig-es találkozón megdöntöttük a leghosszabb hálózati játék rekordját: 06:00-14:57 (szimuláció órája szerint). Ez azt jelenti, hogy 08:57 a leghosszabb SimSig-es hálózati játék Magyarországon. 

A találkozón többek között, szó volt a Signalsoft Post-T Arnhem 1965-ös játékról, illetve megegyeztünk a további ajándéktárgyak készítéséről is.  HEAK kiosztotta a SimSig.hu-s bögréket (köszönjük).

Este 19:00-kor pakoltunk össze, mindenki jól érezte magát és még az eső is elállt. Nagyon sajnáltuk, hogy három törzs-tagunk nem tudott eljönni. A következő találkozót a májusi "monszun" idején tartjuk meg.

Köszönöm a részvételt!

 

 Murai László (Snail Sims)


A központokról játékmentés készül, amit letölthető a Letöltések menüpont alatt.

A találkozóról készült képeket megnézhetitek a Galériában.   

Tamogatóink:


 

Partnerek: