Swindon

Swindon a London Paddington és Bristol / Dél-Wales / Cotswolds között kiépített nagysebességű vasútvonalon fekszik. A SimSig Swindon a valódi irányítóközpont teljes területét (mintegy 95 vonalkilométert) lefedi, ezen felül a szomszédos területek (Swindon B, Gloucester és Bristol) határain is "átleshetünk".

Az egyes vonalszakaszokon a nagysebességű személyvonatoknak osztozniuk kell az Avonmouth és Didcot között közlekedő szén- valamint a Wootton Bassett és a Mendip termináljai között közlekedő kőszállító szerelvényekkel, országot átszelő Freightliner irányvonatokkal, de még a helyi személyvonatokkal is.


Képek: VW1, VW2, VW3,
A központ letölthető a simsig.co.uk oldalról.
 

A vonalak többsége kétvágányú, irányváltási lehetőséggel, lehetővé téve a vágányzári munkák idején a könnyebb forgalomszervezést. Thingley Junction és Bradford Junction között 8 és fél, Swindon és Kemble között 12 és fél mérföld egyvágányú pályán bonyolódik a közlekedés, mielőtt újra megduplázódna - késések esetén készüljünk fel az üvegnyak-effektusra!

Swindon környékén a vágányhálózat eléggé összetett, többfelé ágaznak ki különböző raktári, teherpályaudvarra vezető és iparvágányok is. Az állomás peronjai az átmenő fővágányokhoz képest egy oldalra kerültek, így a London felől érkező vonatoknak az ellenkező irányú átmenő vágányt is kereszteziük kell, hogy lebonyolítsák az utascserét - ez bizonyos esetekben elég kellemetlen helyzeteket szülhet (pl. "Melyik vonatot engedjem előre?"). Mivel két átmenő- és egy csonka-vágánya van, mely utasforgalomra berendezett, alkalmanként gondos előretervezést igényel, hogy a késett vagy korábban közlekedő vonatok a lehető legkevésbé zavarják egymást és a többi szerelvényt.

Önműködő vágányút beállítás ebben a szimulációban nincs. Valamennyi vágányutat kézzel kell beállítani, feloszló vonatok új vonatszámát szintén magunknak kell beírni a vonatszám-ablakba.

Az aktuális, 2004-es vágányelrendezés (az új 4. vágánnyal) került lemodellezésre.

Hálózat:


Jellemzők röviden:

  • Bonyolult vágánykapcsolatok
  • Nagy-sebességű vonalak
  • Hosszú egyvágányú szakaszok

Nehézségi besorolások
  • Személyvonat-forgalom - közepes/nehéz
  • Tehervonat-forgalom - közepes/gyenge
  • A vágányhálózat komplexitása - közepes
  • Összességében - közepes

Jelzőszámozások (pdf):

Linkek:

Térkép:


A fordítást a Simsig/Swindon alapján Pap Dávid István (Sünöcske) készítette, képek a Swindon szimulációból lettek kimentve. www.simsig.hu.

Tamogatóink:


 

Partnerek: