Hírek

Új szimuláció a SimSig-től (Cathcart)

Cathcart, a simulation of part of the Glasgow Suburban network (Please note this is not a simulation of Glasgow Central), simulating the Cathcart Circle, and Neilston branch. The simulation reflects the OCS nature of the panel, but this option can be turned off and the simulation used in the traditional SimSig sense.

Product page here

Download via "Check for Updates"

SimSig - Leamington / Salisbury / Shrewsbury

Kiadásra került három új központ a SimSig-től. A három központ károm különböző területen helyezkedik el. A központok már nem az ingyenesen használható kategóriába tartoznak.

A központok megvásárolhatók a SimSig Shop-ban.

joomplu:774

Cset, Fórum, IP cím és Galéria, újítások a weboldalon

Simsig.hu weboldal fejlesztése részeként valósidejű beszélgetés (chat) működik ezentúl a forgalomirányító rajongóknak. A képernyő bal oldalán elhelyezett Cset Szoba ikonra kattintva választhatunk a "szobák" között, regisztráció esetén pedig akár új szobákat is létrehozhatunk, ahol pl. egy központtal kapcsolatos kérdéseket is feltehetük, vagy az online játékhoz is kereshetünk irányítókat. Jelenleg két Cset szobát hoztunk létre, ahol bátran kérdezhetnek még azok a rajongók is, akik nem regisztráltak az oldalunkra. A közvetlen privát beszélgetéseket a jobb alsó sarokban található felhasználó ablakban lehet kezdeményezni, érdemes beállítani a foglaltsági státuszunkat amint belépünk az oldalra. A kezdő forgalomirányítóknak üzenem, hogy bátran kezdeményezzenek privát beszélgetést velem, vagy bármely regisztrált felhasználóval, hiszen ezért készítettük ez a weboldalt!

A Simsig.hu fórumának frissítését is elvégeztük, többek között újra olvasható a Fórum szabályzat, olvashatóvá tettük az összes topikot a vendégek számára is, új sablont alakítottunk ki, továbbá kezdeményezni lehet bármely kategóriában a  szavazást, a főoldalon is megjelennek a legújabb hozzászólások (jobb oldalon) és megtekinthető a fórum statisztikái is. A Fórum motorját is frissítettük a legújabb Kunena 3.0.4-es változatra. Remélem kedvet kaptok és gyarapítjátok a hozzászólásokat!

A hálózati játékhoz szükséges a szervert készítő játékos Internetes IP-címe. Ennek lekérdezésére számtalan program és weboldal létezik. A Simsig készítői beépítették a programba az IP-cím lekérdezésének elérhetőségét, ami a http://www.simsig.co.uk/whatsmyip.php oldalra ugrik. Sikerült egy egyszerű skript segítségével az aktuális IP címet a mi weboldalunkon is megjeleníteni. A weboldalunk jobb felső sarkában a "Keresés" ablak alatt megtalálhatjátok a gépetek aktuális IP-címét. (az IP címünk folyamatosan változik, kivéve, ha pénzért vásárolunk egy statikus IP címet). A kapcsolatot úgy tudjuk letesztelni, ha készítünk egy szervert egy központtal, majd újból megnyitjuk u.a. a központot és client-ként (az IP-cím és a port beírásával) csatlakozunk az általunk nyitott szerverhez. Amennyiben ez nem sikerül, meg kell nézni a saját Router beállításait, és engedélyezni kell az 50505 és 50507-e portokat. (részletesen itt)

Végezetül a Galériában is megtalálható az összes központról készült képmentés, valamint az újból kiadott központokról is új képek kerültek fel. Akinek kedve van küldjön különleges képmentéseket az info kukac simsig pont hu e-mail címre, a képek kikerülnek a Galériába.

Új logó készítése!?

Kedves Simsig-es rajongók!

Aki rendszeresen látogatja a www.simsig.co.uk weboldalt, vagy nemrégiben hírlevelet kapott a program készítőitől, azok észrevehették, hogy új logója van a weboldalnak vagyis a programnak, sőt az új rendszerfájl parancsikonjának is megváltozott az ikonja a program frissítésekor. (van már ilyen is!)
Mivel a logón kívül szép lassan mindent megújítanak a játék készítői, arra gondoltunk HEAK-kal, hogy nálunk is meg kéne változtatni a régi logónkat, a weblapunk úgyis nemrég nyerte el a mostani arculatát!

Az új Simsig-es logó nagyon egyszerűre sikerült (minden bántás nélkül), ehhez hasonlót kén nekünk is!?
Várom az ötleteket levélben, vagy a fórumra!

Snail Sims

simsig_newlogo1.jpg

Két új központ készült el!

Ismét új központokról számolhatunk be a SimSig rajongóknak.

A West Hampstead a Midland Main Line-on része amely a St. Pancras és a déli Sharnbrook Summit között található (valamint északra Bedford). Majdnem az egész terület nagy sebességű vonal, a négy vágányon több lehetőségünk van a lassan közlekedő személyvonatokat irányítani. A maximális vágánysebesség  a lassúbb vonalon 110mph, míg a gyorsabb vonalon 125mph, nagy különbség nincs ugyan a két vonal között, mégis figyelni kell a szoros menetrend betartása végett. A West Hampstead központ ideális hálózati négy játékos módban, a valóságban is négy irányító foglal helyet a panelok előtt. A TORR nem működik ezen a vonalon, de a szimuláció készítői ezt a lehetőséget választhatóvá tették. A központban az 1987-2009 közötti vágányelrendezés közül választhatunk, jelenleg csak 2009-es menetrendet adnak hozzá, de készül az 1991-es. Amúgy a központhoz csatlakozhatunk a Leicester, NLL és a Victoria Eastern központokhoz. Sajnálatosan ezt a központ csak vásárlás után használhatjuk, ára £17.95 (6400 Ft), megvásárolhatjuk a simsig.co.uk shop-ban.

LUL's Victoria Line.

A SimSig ezúttal lemegy a föld alá. Az Észak-és Dél-Londont összekötő 13 mérföld hosszú Victoria vonal forgalmát irányíthatjuk az új központtal. A vonalon közlekedő szerelvények akár automata rendszerrel (ARS) is működhet, de ennek kikapcsolására is van lehetőség. A menetrendben 1324 vonatot kell közel 19 óra alatt elirányítani. A LUL's Victoria Line ingyenes és bárki letöltheti a simsig.co.uk oldalról regisztrálást követően.

SimSig V4 központok

Megérkezett a SimSig V4 változat központjai és az új System fájl! Kilenc központ frissített változatai tölthetők le a simsig.co.uk weboldalról - a korábban ingyenes szimulációk is! Az új System fájl letöltése és telepítése után fognak csak működni a V4-es központok.

Egy két érdekesség: kiegészítő kijelzők, kézi állítású váltók, irányváltó, token kulcs, TORR ki-be kapcsolás, engedélykérő lista, debug, állomásonkénti menterend lekérdezés, telefonos kérelem, blokkos kiegészítő, stb.  

A letölthető szimulációk: Kings Cross, Marylebone, Brighton, Lancing, Swindon / Didcot, Exeter, Westbury, Liverpool Street és a Fenchurch Street.

További információk az angol fórumon.


V. TEMOFESZT NEMZETKÖZI VASÚTMODELL FESZTIVÁL

2013. október 11. és 13. között ismét megrendezésre kerül a Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál, az V. TEMOFESZT a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahová korra és nemre való tekintet nélkül várjuk az érdeklődőket. Rossz idő esetén is érdemes kilátogatni, hiszen a kiállítás zárt helyen kerül megrendezésre, az Orient és West Csarnokokban.

3300 m2-en várják Önöket a különböző méretarányú terepasztalok, amelyek között olyanok is vannak, amelyeket eddig Magyarországon még sehol sem láthattak. A nemzetköziséget mutatja, hogy magyar kiállítókon kívül bolgár, cseh, lengyel, német, osztrák és szlovák kiállítók munkáit mutatjuk be a kiállításon. Ezeken kívül számos vitrinben lesznek közlekedéssel kapcsolatos relikviák kiállítva. 


A SimSig.hu csapata is jelen lesz a rendezvényen 4 számítógéppel, ahol bárki kipróbálhatja a SimSig összes szimulációját, a Signalsoft álltal készített szimulátor közül a Andernach, Bonn Hbf, Braunschweig Hbf, Gelsenkirchen Hbf, Hürth-Kalscheuren és Köln Hbf német központokat, valamint a Arnhem 1965, Hengelo és az Amsterdam CS holland központokat. (lesznek meglepetés központok)

A számítógépek hálózatba lesznek kapcsolva, tehát a SimSig és a Signalsoft központokat is lehet közösen irányítani a rendezvény alatt.

2013. OKTÓBER 11-12-13. 10:00-18:00

Bővebben: V. TEMOFESZT NEMZETKÖZI VASÚTMODELL FESZTIVÁL

Ismét új központokat adtak ki!

{jcomments on}

Két új központot adtak ki a SimSig készítői. Az egyik központ a Marylebone, a másik a Fenchurch Street. Mindkét központ London fejpályaudvarai közé tartozik.

A Marylebone szimuláció méretét tekintve igen nagy kiterjedésű és több mellékvonalat és elágazást is irányíthatunk hasonlóan a KX-hez, szerencsére a központ képes az automata útbeállításra is (ARS) így akár egyedül is szórakozhatunk vele. A fővonalon (West Coast Main Line) ahol a közlekedő vonatokat egészen Birmingham központ határáig (még nincs) felügyelhetjük, vagy akár az Aylesbury és Claydon Junction vonalon kezelhetjük a vágányutat, ezenkívül a dél felől az Oxford felől érkező vonatokat irányíthatjuk. Sajnálatosan a központot csak fizetős változatban tették elérhetővé ami 19.95 fontba kerül (7000ft). Megszállottaknak és hálózati játékosoknak ajánlott.

A Fenchurch Street szimuláció a SimSig történelem legelső központja, amit most újra programoztak, hogy megfelelően fusson a legújabb System Files v3.248-as változattal. A központ London keleti fejpályaudvarának egyikét szimulálja, valamint a hozzá becsatlakozó vonalak egy részét. Mivel ezt a központot is csak fizetős változatban lehet kipróbálni bővebb leírást későbbre ígérek. A történelmi központ kötelező darabnak kell lennie minden SimSig rajongónak, aminek az ára csupán 5 font (1755ft)!

Bővebben: http://www.simsig.co.uk

Tamogatóink:


 

Partnerek: